Kertépítés házilag

kertépítés házilag
kertépítés házilag

Praktikus kertépítés házilag szlogen

Legyen szó szinte bármilyen ház körüli teendőről, a saját kivitelezés mindig olcsóbban jön ki, mintha szakembert kérnénk fel.  Gondolhatnánk mi is jogosan – hogy ez igaz, egy komolyabb kert minőségi kertépítésére vonatkozóan is. Viszont valóban így volna ez? No, azért várjuk csak ki a végét!

Min is szeretnénk „spórolni”? A kertépítés anyagdíján vagy a kertépítés munkadíján?

Egy szép kert kialakításához szükséges mozzanatok némelyike ugyan házilag is megoldható, így elvileg spórolhatunk rajta. Sőt, akár megépíthetjük illetve kiépíthetjük a teljes kertet is házilag. Ehhez persze természetesen nem árt beszélni valakivel, akinek fogalma is van a kertépítéshez , és követni tudjuk a hozzáértő utasításait. A lényeg, hogy megvesszük a barkácsáruházban a kertépítéshez szükséges eszközöket, szerszámokat és beszélünk egy ismerős ismerősével, akinek állítólag a kis ujjában van téma és 15 – 20 órán át bújjuk a internetet a kertépítés házilag témában. Persze alapból is géniuszok vagyunk úgy megoldjuk az egészet okosba’, olcsón’ hogy öröm lesz nézni! Hát ez attól is függ, miről is lenne szó. Például 20-25 négyzetméternyi terület füvesítéséről beszélünk, akkor talán, de nagyobb méretű kert komplett minőségi és fantáziadús kertépítéséről lenne szó azaz sziklakert építés, kerti ösvény építés, kerti tó építés, automata öntözőrendszer telepítés, változatos virágágyás kialakítás, zöldellő gyepszőnyeg telepítés. Gondolná bárki is, hogy ez tényleg költséghatékony stratégia? Hozzá nem értésünk miatt, ráfizethetünk az egészre. Nem elég, hogy az anyagköltség a kétszeresére is nőhet, mert nem biztos, hogy még egyszer feltudjuk használni őket, de a munkadíj is magasabb lehet majd a kertépítő szakembernek. Hogyha azt szeretnénk, hogy hosszú távon is nyugalmat és szépséget árasztó kertünk legyen, felejtsük el a kertépítés házilag megoldást.

Még néhány fontos szempont

A kivitelezést nézve alapvetően két szempontot szükséges szem előtt tartani a kertépítés vonatkozásában egészen már attól a pillanattól kezdve, hogy elhatároztuk, egy dekoratív kerttel szeretnénk ékesíteni otthonunkat. Az egyik ilyen tényező, hogy komolyan megfontoljuk, mekkora területet adunk a leendő díszkertünknek, a másik pedig, hogy mennyi időt és energiát tudunk rá áldozni. A rendszeres karbantartás szem előtt kell tartanunk. Amennyiben évek múltán is szeretnénk élvezni szép kertünk látványát, a kert rendben tartására nagy hangsúlyt kell fektetnünk. A növényeinknek, gyepünknek meg kell adnunk a megfelelő tápanyagot, a kellő figyelmet. Éljünk együtt környezetünkkel!