Zöldhulladék elszállítás

5 tipp hogyan szabaduljunk meg a zöldhulladéktól!

Zöldel kisteherautós zöldhulladék elszállítás
Zöldel kisteherautós zöldhulladék elszállítás

Az első meleg nappalok alkalmával a legtöbben belegondolunk abba, hogy miként alakítjuk majd a kertet a tavaszi hónapokban. A közelgő tavasz egyre többek figyelmét hívja fel arra, hogy a kertépítés és kertgondozás bizony hamarosan aktuálissá válik. Mindannyian szeretnénk, ha az otthonunkat övező környezet maximálisan szolgálná igényeinket a kora tavasztól késő őszig terjedő időszakban. A kerti munkáink során jelentős mennyiségű kerti hulladék keletkezhet. Ehhez szeretnénk egy kis útmutatót adni, miként tudunk megszabadulni tőle, milyen lehetőségek közül választhatunk. Elöljáróban felhínám a lakosság figyelmét, hogy a kerti zöldhulladék égetése Budapest területén TILOS! Vannak még nagyvárosok és települések ahol szintén nem szabad égetni, ezért mindenképpen tájékozódjanak az égetés előtt. Amennyiben a tilalom ellenére tűzet gyújtunk és ezt valaki bejelenti 20000 Ft-os helyszíni bírságra számíthatunk, ha elismerjük a vétséget. Megpróbálhatunk mást mondani, de ha egyértelműen bizonyítható a szándékos tűzgyújtás 60000 Ft-os bírság is lehet belőle. Inkább válasszunk az alábbi 5 lehetőség közül, ezáltal óvjuk környezetünket is!

Hogyan szabadulhatunk meg a kertünkben keletkezett zöldhulladéktól?

  1. Komposztálás házilag

  2. FKF zöldhulladék zsák

  3. Zöldhulladék lerakóba történő sajátkezű szállítás

  4. Zöldhulladék konténer

  5. Zöldhulladék elszállítás

Komposztálás házilag

A komposztálás házilag nem is olyan egyszerű feladat, mint azt elsőre gondolnánk. Első lépésként szerezzünk be egy erre a célra készített komposztáló edényt vagy házilag is készíthetünk. Ezután kezdhetjük meg a komposztálónk feltöltését a keletkező hulladékokkal úgy, hogy a fontos szabályokat betartjuk. A komposztálásról elég sok irodalmat olvashatunk az interneten is. Milyen lépéseket kell elvégezni, mit tehetünk a komposztálóba stb. A weboldalunkon is olvashat bővebben a komposztálás házilag menü pont alatt.

FKF zöldhulladék zsák

Kis mennyiségű zöldhulladék elszállítására tökéletes megoldást nyújt számunkra. A frissen vágott fű, apró kerti növények, darabolt zöldhulladék helyezhető el benne kényelmesen. Az fkf-es zöldhulladék zsák ára 235 ft körül mozog, ami 100 liter űrtartalmú. Az ára függ a beszerzés helyétől is, ezért nem ritka a 300-360 Ft közötti ár sem. Könnyű kiszámolni, hogy 1 m3 zöldhulladék elszállítása ideális esetben 2350 ft-ba kerül, ha mindent saját magunk csinálunk. A rosszabbik esetet nézzük 3000-3600 Ft/m³ áron tudunk megválni tőle.

Ez már mind nem igaz, ha a kertészt kérjük meg a keletkezett zöldhulladék felaprítására vagy a ház gondnokát, esetlegesen a ház takarítóját stb. Ugyan is minden esetben számolni kell a felaprítás és zsákolás költségével is, mivel senki nem dolgozik ingyen. Tavaszi és őszi metszéskor, kertrendezéskor, elhanyagolt kertek tisztításakor nagy mennyiségű zöldhulladék keletkezik és ilyenkor jön a nagy fejtörés.

Mi is legyen? Megéri a zsákos szállítást választani?

Összegezve maximum 2-2.5 m3 mennyiségű apró zöldhulladék elszállításáig éri meg a zöldhulladék zsák használata. Sajnos meg kell említeni az e fajta szállítási módnak a hátrányát is, hogy hetekig is az utcán bűzölöghet a zsákokban a zöldhulladékunk. Számos esetben panaszkodnak az ügyfelek a szállításra is, hogy most ment el a zöldhulladékos autó, de a zsákok ott maradtak. Valamint tuja, örökzöld, dió zöldhulladék nem kerülhet a zsákba. Erre hívja fel a szolgáltató a zsák használóját.

Zöldhulladék saját beszállítása komposztáló telepre

Lehetőségünk van a keletkezett kerti hulladékot saját kezűleg is beszállítani a legközelebbi hulladéklerakóba. Sok esetben a lakosok nem rendelkeznek kisteherautóval és utánfutóval sem. Saját kezű beszállításkor nem kell rendelkezni a tulajdonosnak hulladék szállítási engedéllyel nem úgy mint a következő lehetőségeknél.

Zöldhulladék konténer

Zöldhulladék konténer elszállítási díjak igen magasak Budapesten és Pest megyében. Átlagosan bruttó 5200 – 5900 ft/m3 áron szállítanak a konténeres cégek, de ettől vannak még drágábbak is.

Miért hátrányos a zöldhulladék konténer rendelése?

Sok esetben az ügyfelek rosszul határozzák meg a zöldhulladék mennyiségét, legtöbbször alul becsülik. Ez valamilyen szinten érthető is, nem mindennapos ez életükben a zöldhulladék halom becslése. A konténer rendelésnél előre fixen ki kell fizetni a megrendelt 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12 m3-es konténer díját, akkor is ha kevesebbet rakunk bele. Meg kell említeni azt is, ha több hulladékunk keletkezett, mint amit kalkuláltunk, rendelhetünk egy másik konténert, ami így már többszörösen megdrágítja a zöldhulladék elszállítását. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy nekünk kell a konténert megpakolnunk vagy fizetünk valakinek érte. Mivel nem vagyunk gyakorlott rakodók, feltételezhetően nem tudunk akkora mennyiséget bele tenni a konténerbe, mint aki ezzel foglalkozik nap mint nap. Ezért valószínűleg a 5. lehetőséget fogjuk választani.

A konténeres szállítás és teherautós szállítás során a hulladék birtokosának meg kell győződnie arról, hogy a szállító rendelkezik-e hulladék gyűjtési és szállítási engedéllyel. Minden szállító járművön kötelezően ott kell lennie az érvényes engedély másolatának.

 

Zöldhulladék elszállítás

Az előző lehetőségek ismerete után ez lehet a legoptimálisabb választás a zöldhulladék szállításra. Zöldhulladék elszállítás hétvégén is igénybe vehető szolgáltatás nálunk, mert sokan ekkor érnek rá. Mi nem alkalmazzunk hétvégi vagy ünnepnapi felárat, mert ugyanolyan nap, mint a többi. A zöldhulladék elszállítás áraink tartalmazzák a rakodást is, ha gépjárművel mellé vagy pár méteren belül megtudunk állni. Zöldhulladékként az alábbiakat szállítjuk: kerti zöldhulladék, ág, gally, lomb, nyesedék, fűkaszálék, fűhulladék, fatörzs, stb. Nagyméretű gyökeret nem szállítunk, mert a komposztáló telepen nem tudják feldogozni, ezért nem is tudjuk elhelyezni. Mi az örökzöld, tuja, dió zöldhulladékot is elszállítjuk felár nélkül. A zöldhulladék elszállítás 15, 19, 24 m3-es teherautóval történik. Így nem lehet probléma, ha alul becsülte a mennyiséget. Fizetnie csak a valós, kézi tömörített m3 után kell. Az elszállított kerti zöldhulladékot újrahasznosításra, zöldhulladék lerakó telepre szállítjuk, ahol jó minőségű komposztot állítanak elő belőle.

Vállalkozásunk bruttó 3600 ft/m3 áron szállít, akár rakodással is Budapest és Pest megye területén. A ZÖLDEL név kötelez és minőségi garancia a tisztességes munkavégzésre. Visszatérő ügyfeleinknek kedvezményt biztosítunk árainkból. Több száz elégedett ügyfél, hívjon most, hogy Ön legyen a következő.

Keressen bizalommal a https://zoldhulladekelszallitas.hu/ vagy a 0670/ 249 2 249